Alle vragen over Micellar Casein 2000g
Afvallen
1
Klant vraag:
Ik heb Micellar Casein besteld maar hoeveel gram moet je nu per keer gebruiken als je 2 maaltijden wilt vervangen(wel met groenten erbij) en savonds gewoon warm eten.
De beste dosering voor de meeste mensen is 30 tot 40 gram per shake. Dat is 1,5 tot 2 maatscheppen in 300 a 400 ml water of melk (bij gebruik van melk is de lagere dosering meer geschikt).
Verschil caseďne en whey isolaat
3
Klant vraag:
hallo, ik zou graag willen weten wat het verschil is van Pure Whey Protein Isolate, en de Micellar Casein? het is toch allebei een eiwitshake
want jullie verkopen deze twee in een voordeelpakket.
dank je.
want jullie verkopen deze twee in een voordeelpakket.
dank je.
Er zijn veel verschillen. Beide eiwitten komen uit melk, deze bevat van nature ongeveer 80% caseďne en 20% whey eiwit. Whey eiwit lost in zijn geheel op, caseďne eiwit gaat in 'suspensie' d.w.z. dat het niet oplost maar rondzweeft in de vloeistof. Caseďne is gelukkig wel heel fijn van structuur dus het geeft geen klontjes. De caseďne shake is van nature ook een stuk dikker dan een shake met whey eiwit.
Het belangerijkste verschil is de opname (of afgifte) snelheid. Caseíne wordt langzaam opgenomen, dit kan wel 7 uur duren. Whey (isolaat) wordt relatief snel opgenomen (ongeveer 2 uur) en is daarom beter geschikt voor trainingen. Qua aminozuurprofiel ontlopen de eiwitten elkaar niet heel veel, maar dat is een geheel ander verhaal..
Het belangerijkste verschil is de opname (of afgifte) snelheid. Caseíne wordt langzaam opgenomen, dit kan wel 7 uur duren. Whey (isolaat) wordt relatief snel opgenomen (ongeveer 2 uur) en is daarom beter geschikt voor trainingen. Qua aminozuurprofiel ontlopen de eiwitten elkaar niet heel veel, maar dat is een geheel ander verhaal..
dus welke kan ik het beste nemen. train minimaal 4 keer per week.
Als je een shake zoekt om voor of na de training te nemen, dan kies je voor de whey isolaat. Zoek je een eiwitshake die ook goed je honger stilt, dan kies je voor caseďne.
Voor de rest zijn ze redelijk goed uitwisselbaar. Caseďne is iets beter voor afslanken, whey is iets beter voor spieropbouw.
Voor de rest zijn ze redelijk goed uitwisselbaar. Caseďne is iets beter voor afslanken, whey is iets beter voor spieropbouw.
Welke? Pure Whey Protein Isolate of Micellar Casein
1
Klant vraag:
Ik ben al een paar maanden fanatiek aan het roeien en trainen (6 tot 7 keer per week) voor een wedstrijd ploeg en zit er aan te denken om een eiwitpoeder te nemen.
Welke is van deze (Pure Whey Protein Isolate of Micellar Casein 2000) is het meest geschikt voor na een meestal zeer intensief trainingen.
En heeft u nog een paar tips waar ik op moet letten als ik dit soort producten bestel en hoeveel aanbevolen is al je zoveel traint?
Alvast bedankt.
met vriendelijke groet
Ywan de Jong
Welke is van deze (Pure Whey Protein Isolate of Micellar Casein 2000) is het meest geschikt voor na een meestal zeer intensief trainingen.
En heeft u nog een paar tips waar ik op moet letten als ik dit soort producten bestel en hoeveel aanbevolen is al je zoveel traint?
Alvast bedankt.
met vriendelijke groet
Ywan de Jong
Hoi Ywan,
Zoveel roeitrainingen doen is behoorlijk slopend. Wil je dit goed doorstaan dan is veel slapen cruciaal. Verder moet je er op letten dat je grote hoeveelheden volwaardige voeding eet. Probeer te voorkomen dat je gaat snoepen om de benodigde calorieën aan te vullen.
Veel sporters die zichzelf 'slopen' melden dat ze veel baat hebben bij whey eiwit. Dit eiwit verteert heel makkelijk waardoor je lichaam meer energie over heeft voor herstel. Omdat het zo makkelijk verteert, is het ook makkelijker om veel te blijven eten. Caseďne remt de honger en kan zodoende een obstakel zijn voor de grote maaltijden die je nodig hebt.
Zoveel roeitrainingen doen is behoorlijk slopend. Wil je dit goed doorstaan dan is veel slapen cruciaal. Verder moet je er op letten dat je grote hoeveelheden volwaardige voeding eet. Probeer te voorkomen dat je gaat snoepen om de benodigde calorieën aan te vullen.
Veel sporters die zichzelf 'slopen' melden dat ze veel baat hebben bij whey eiwit. Dit eiwit verteert heel makkelijk waardoor je lichaam meer energie over heeft voor herstel. Omdat het zo makkelijk verteert, is het ook makkelijker om veel te blijven eten. Caseďne remt de honger en kan zodoende een obstakel zijn voor de grote maaltijden die je nodig hebt.
Caseine eiwit
1
Klant vraag:
Hallo,
Graag zou ik weten of volgens de laatste inzichten micellar casein grote voordelen heeft t.o.v. 1) Whey Isolate en 2) Magere kwark bij inname voor het slapen gaan. Normaal gesproken neem ik ca. 500 g magere kwark maar merk halverwege de nacht dat ik weer hongerig ben en zoek dus naar een alternatief.
M.vr.gr.
Peter
Graag zou ik weten of volgens de laatste inzichten micellar casein grote voordelen heeft t.o.v. 1) Whey Isolate en 2) Magere kwark bij inname voor het slapen gaan. Normaal gesproken neem ik ca. 500 g magere kwark maar merk halverwege de nacht dat ik weer hongerig ben en zoek dus naar een alternatief.
M.vr.gr.
Peter
Hoi Peter,
Micellaire Caseďne heeft enkele eigenschappen die het heel verschillend maken van whey eiwit:
Het caseine eiwit verteert langzaam
Het remt (daardoor) de honger beter
Micellaire caseďne bevat meer calcium
Het eiwit lost verder niet op zoals whey dat doet, maar gaat in suspensie. De shake wordt daardoor heel dik.
Het verschil met magere kwark is dat micellaire caseďne veel minder lactose bevat. Wil je de honger langer remmen dan kan je wat noten erbij nemen of volle kwark gebruiken.
Micellaire Caseďne heeft enkele eigenschappen die het heel verschillend maken van whey eiwit:
Het caseine eiwit verteert langzaam
Het remt (daardoor) de honger beter
Micellaire caseďne bevat meer calcium
Het eiwit lost verder niet op zoals whey dat doet, maar gaat in suspensie. De shake wordt daardoor heel dik.
Het verschil met magere kwark is dat micellaire caseďne veel minder lactose bevat. Wil je de honger langer remmen dan kan je wat noten erbij nemen of volle kwark gebruiken.
Micellar casein of whey
6
Klant vraag:
Hallo
ik heb laatst micellar casein gekocht, maar nou vraag ik me af welke beter is voor grote spieren te krijgen?
Ik train 3x in de week kracht en ga 5x in de week.
ik heb laatst micellar casein gekocht, maar nou vraag ik me af welke beter is voor grote spieren te krijgen?
Ik train 3x in de week kracht en ga 5x in de week.
Er zijn verschillende antwoorden mogelijk. In wetenschappelijke studies lijkt caseine beter te zijn voor spieropbouw bij jonge mensen. Bij oude mensen werkt whey eiwit beter.
Maar in de wetenschappelijke setting eet men meestal geen andere maaltijd tot vele uren na inname van de eiwitshake. En in veel studies worden ook geen koolhydraten gegeten. Allemaal factoren die van belang zijn.
Als ik alles op een rij zet dan is mijn inschatting dat whey eiwit beter is om rondom je training te nemen en caseine beter om op andere momenten van de dag te nemen. Als je jong bent tenminste. Ben je boven de 40 a 50 dan denk ik dat whey eiwit altijd de beste keuze is.
Maar in de wetenschappelijke setting eet men meestal geen andere maaltijd tot vele uren na inname van de eiwitshake. En in veel studies worden ook geen koolhydraten gegeten. Allemaal factoren die van belang zijn.
Als ik alles op een rij zet dan is mijn inschatting dat whey eiwit beter is om rondom je training te nemen en caseine beter om op andere momenten van de dag te nemen. Als je jong bent tenminste. Ben je boven de 40 a 50 dan denk ik dat whey eiwit altijd de beste keuze is.
Oke ik ben nu 18 jaar en dan is caseine wat ik begrijp beter voor me spieren.
Ja, behalve bij de training. En behalve als je koolhydraatarm eet. :-)
Dus wat ik begrijp gewoon na de training innemen ? En in de avond en in de ochtend ook ? :p
Je kan in de ochtend en de avond ook een eiwitshake gebruiken. Maar probeer niet teveel afhankelijk te worden van shakes voor je eiwitvoorziening. Drie eiwitshakes op een dag is wel het maximale.
Oké bedankt dan heb ik gelukkig de goede shake gekocht voor trainen en zo. Hartstikke bedankt voor al je hulp :)
Whey en caseine ook met magere melk?
3
Klant vraag:
Ik wil het afvalpakket kopen met daarin de Micellar Casein 1000g en de Pure Whey Protein Isolate 1000 g kan dit ook aangemaakt worden met magere melk?
De whey en de caseine kunnen zowel met water als melk (mager, halfvol of vol) en zelfs yoghurt worden gemengd. Caseine met yoghurt maakt het een beetje kwarkachtig. 50% melk en 50% yoghurt is een goede combinatie voor een soort yokidrink.
Beste power-supplement,
Hierbij stuur ik een bericht met een vraag. Allereerst het spijt dat ik hier op een andere post reageer ik kon niet zo snel vinden waar ik een nieuwe topic kon openen. Ten tweede, ik heb kort geleden bij jullie een pot caseine besteld van 2 kilo. Ik heb alleen een probleem. De whey die ik van jullie heb lost perfect op, maar caseine blijft heel moeilijk om op te laten lossen. Ik heb het al weken proberen aan te passen en truukjes toe te passen, maar het blijft moeilijk. Hebben jullie een oplossing hiervoor?
Met vriendelijke groet,
Elijah
Hierbij stuur ik een bericht met een vraag. Allereerst het spijt dat ik hier op een andere post reageer ik kon niet zo snel vinden waar ik een nieuwe topic kon openen. Ten tweede, ik heb kort geleden bij jullie een pot caseine besteld van 2 kilo. Ik heb alleen een probleem. De whey die ik van jullie heb lost perfect op, maar caseine blijft heel moeilijk om op te laten lossen. Ik heb het al weken proberen aan te passen en truukjes toe te passen, maar het blijft moeilijk. Hebben jullie een oplossing hiervoor?
Met vriendelijke groet,
Elijah
Hoi Elijah,
De caseine is een eiwit dat niet oplost. Het blijft altijd 'in suspensie' zoals ze dat noemen. Het blijft zweven in de vloeistof. De shake blijft daarom dikker. De opname van het eiwit is desondanks helemaal in orde. Wil je een wat dunnere shake, dan kan je wat meer vloeistof gebruiken.
De caseine is een eiwit dat niet oplost. Het blijft altijd 'in suspensie' zoals ze dat noemen. Het blijft zweven in de vloeistof. De shake blijft daarom dikker. De opname van het eiwit is desondanks helemaal in orde. Wil je een wat dunnere shake, dan kan je wat meer vloeistof gebruiken.
Stevia
1
Klant vraag:
hoi
Ik zag dat jullie de wei al met de zoetstof stevia hebben
Komt de casseine ook met stevia als zoetstof ?
Gr Arno
Ik zag dat jullie de wei al met de zoetstof stevia hebben
Komt de casseine ook met stevia als zoetstof ?
Gr Arno
Ik verwacht dat we in de toekomst eveneens caseine met stevia zullen gaan aanbieden.
Dat zal voor een kleinere selectie smaken zijn. We kiezen alleen smaken waarmee Stevia goed combineert.
Sucralose is een neutraal smakende zoetstof die met alle smaken gecombineerd kan worden. Stevia daarentegen heeft daarentegen een wat duidelijkere 'aanwezigheid'. Met de juiste smaakaroma's is Stevia superlekker!
Dat zal voor een kleinere selectie smaken zijn. We kiezen alleen smaken waarmee Stevia goed combineert.
Sucralose is een neutraal smakende zoetstof die met alle smaken gecombineerd kan worden. Stevia daarentegen heeft daarentegen een wat duidelijkere 'aanwezigheid'. Met de juiste smaakaroma's is Stevia superlekker!
Op voorhand klaar maken
1
Klant vraag:
hallo
ik werk in de nacht en omdat het blijkbaar niet goed is om snachts zwaar te eten en veel
neem ik deze shake met 400ml melk en 2 scheppen van dit product en lekker dat het is en vult goed
nu tijdens dat ik dit hier schrijf heb ook één gemaakt vers ik merkte dat hij iets anders is en hier komt de vraag
kan het zijn dat dit product zijn werking van trage afnamen in eiwitten verliest
als deze op voor hand maakt
ik maak hem of haar.. rond 17u en ik drink het op rond 01u
hij zelfs lekkerder rond 01u
ik werk in de nacht en omdat het blijkbaar niet goed is om snachts zwaar te eten en veel
neem ik deze shake met 400ml melk en 2 scheppen van dit product en lekker dat het is en vult goed
nu tijdens dat ik dit hier schrijf heb ook één gemaakt vers ik merkte dat hij iets anders is en hier komt de vraag
kan het zijn dat dit product zijn werking van trage afnamen in eiwitten verliest
als deze op voor hand maakt
ik maak hem of haar.. rond 17u en ik drink het op rond 01u
hij zelfs lekkerder rond 01u
Hoi Christof,
Het maakt voor de verteringssnelheid van de micellaire caseďne niet uit of de shake van tevoren wordt klaargemaakt. Het caseďne eiwit blijft intact in water of melk. Alleen zure vloeistoffen met enzymen zoals ananassap of papajasap zouden het eiwit kunnen gaan afbreken.
De shake wordt wat dikker als je hem langer laat staan. Veel mensen vinden dat lekker :)
Het maakt voor de verteringssnelheid van de micellaire caseďne niet uit of de shake van tevoren wordt klaargemaakt. Het caseďne eiwit blijft intact in water of melk. Alleen zure vloeistoffen met enzymen zoals ananassap of papajasap zouden het eiwit kunnen gaan afbreken.
De shake wordt wat dikker als je hem langer laat staan. Veel mensen vinden dat lekker :)
Micellar Casein
1
Klant vraag:
Goedendag,
Ik heb deze vraag:
mijn moeder had een hele tijd geleden Micellar Casein aangeschaft en er vervolgens niet veel mee gedaan. deze pot is gesloten.
nu is de THT 09-2010
is het nu dan echt niet meer te gebruiken of kan ik het aankijken ?
Groeten,
Kristiaan
Ik heb deze vraag:
mijn moeder had een hele tijd geleden Micellar Casein aangeschaft en er vervolgens niet veel mee gedaan. deze pot is gesloten.
nu is de THT 09-2010
is het nu dan echt niet meer te gebruiken of kan ik het aankijken ?
Groeten,
Kristiaan
Hoi Kristiaan
Het caseine eiwitpoeder heeft een standaard houdbaarheid van anderhalf jaar. Deze pot is nu tweemaal zo oud.
Nou is er een zekere marge op de houdbaarheid. Maar voor eiwitpoeders is die marge niet zo groot als bijvoorbeeld bij poeders zoals creatine en sommige aminozuren.
De kans is reëel dat het eiwit niet meer goed is. Ik zal je daarom niet aanraden het te gebruiken. Het maakt overigens heel veel uit of de pot helemaal niet is gebruikt of wel een enkele keer. In dat laatste geval is de kans op bederf na zo\'n lange tijd een stuk groter.
Het caseine eiwitpoeder heeft een standaard houdbaarheid van anderhalf jaar. Deze pot is nu tweemaal zo oud.
Nou is er een zekere marge op de houdbaarheid. Maar voor eiwitpoeders is die marge niet zo groot als bijvoorbeeld bij poeders zoals creatine en sommige aminozuren.
De kans is reëel dat het eiwit niet meer goed is. Ik zal je daarom niet aanraden het te gebruiken. Het maakt overigens heel veel uit of de pot helemaal niet is gebruikt of wel een enkele keer. In dat laatste geval is de kans op bederf na zo\'n lange tijd een stuk groter.
Micellar Casein
1
Klant vraag:
Hallo
In een vraag van Y ten Broek las ik in jullie antwoord dat Micellar Casein slijmvorming kan veroorzaken.
In december ben ik erg verkouden geweest en dat is niet echt helemaal over gegaan en ik heb nog steeds veel last van slijm.
Nadat ik het antwoord op de vraag van deze mevrouw had gelezen kwam het ineens in me op dat het misschien niet van de verkoudheid kwam maar van de Micellar Casein .
Nu mijn vraag, zou dat kunnen??
Ik gebruik het alleen in een groene smooty wat eerder op de avond of in de melk voordat ik naar bed toe ga. ( 1 maatschep)
's morgens en 's middags gebruik ik pure whey.
Ben benieuwd naar jullie antwoord
Met vriendelijke groet Marian van der Pol
In een vraag van Y ten Broek las ik in jullie antwoord dat Micellar Casein slijmvorming kan veroorzaken.
In december ben ik erg verkouden geweest en dat is niet echt helemaal over gegaan en ik heb nog steeds veel last van slijm.
Nadat ik het antwoord op de vraag van deze mevrouw had gelezen kwam het ineens in me op dat het misschien niet van de verkoudheid kwam maar van de Micellar Casein .
Nu mijn vraag, zou dat kunnen??
Ik gebruik het alleen in een groene smooty wat eerder op de avond of in de melk voordat ik naar bed toe ga. ( 1 maatschep)
's morgens en 's middags gebruik ik pure whey.
Ben benieuwd naar jullie antwoord
Met vriendelijke groet Marian van der Pol
Hoi Marian,
De meningen over slijmvorming door melk en caseine eiwit zijn verdeeld. In het volgende artikel wordt beweerd dat er geen verband is:
http://www.jacn.org/content/24/suppl_6/547S.long
Ik zie echter dat de auteurs niet onpartijdig zijn aangezien ze verbonden zijn aan het \'Swiss Federal Research Station for Animal Production and Dairy Products (ALP)\'
In dit artikel wordt het slijmvormende effect van koemelk vergeleken wordt met dat van sojamelk. Dat is misschien geen goede vergelijking, omdat bij soja een vergelijkbaar effect kan optreden. De sojamelk is dus geen goede controle interventie.
Het volgende artikel lijkt me wat meer genuanceerd: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19932941
Hierin wordt gesuggereerd dat gevoelige mensen die caseine eiwit van het type A1 consumeren inderdaad last kunnen krijgen van slijmvorming. Bovendien zou dit niet alleen gelden voor de darmen maar ook voor de luchtwegen.
Nou is het caseine eiwit in onze Micellar Casein zeer waarschijnlijk niet van het type A1 maar van A2 (want afkomstig van Franse zuivel http://en.wikipedia.org/wiki/A2_milk). Dat zou het probleem moeten ondervangen.
Als je de Micellar Casein vervangt door Whey Isolate weet je binnen enkele dagen of de caseine voor jou problematisch is. Uiteraard kan je ook gewoon even helemaal geen shake gebruiken. Maar vervang het niet door sojaproducten of andere zuivelproducten, want dat kan mogelijk eenzelfde effect hebben.
De meningen over slijmvorming door melk en caseine eiwit zijn verdeeld. In het volgende artikel wordt beweerd dat er geen verband is:
http://www.jacn.org/content/24/suppl_6/547S.long
Ik zie echter dat de auteurs niet onpartijdig zijn aangezien ze verbonden zijn aan het \'Swiss Federal Research Station for Animal Production and Dairy Products (ALP)\'
In dit artikel wordt het slijmvormende effect van koemelk vergeleken wordt met dat van sojamelk. Dat is misschien geen goede vergelijking, omdat bij soja een vergelijkbaar effect kan optreden. De sojamelk is dus geen goede controle interventie.
Het volgende artikel lijkt me wat meer genuanceerd: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19932941
Hierin wordt gesuggereerd dat gevoelige mensen die caseine eiwit van het type A1 consumeren inderdaad last kunnen krijgen van slijmvorming. Bovendien zou dit niet alleen gelden voor de darmen maar ook voor de luchtwegen.
Nou is het caseine eiwit in onze Micellar Casein zeer waarschijnlijk niet van het type A1 maar van A2 (want afkomstig van Franse zuivel http://en.wikipedia.org/wiki/A2_milk). Dat zou het probleem moeten ondervangen.
Als je de Micellar Casein vervangt door Whey Isolate weet je binnen enkele dagen of de caseine voor jou problematisch is. Uiteraard kan je ook gewoon even helemaal geen shake gebruiken. Maar vervang het niet door sojaproducten of andere zuivelproducten, want dat kan mogelijk eenzelfde effect hebben.