Sluiten
Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.
 

Cookie-voorkeuren

Voor een goed functionerende website maken we gebruik van functionele cookies. Als je hieronder op ‘Oké’ klikt, maken we ook gebruik van analytische cookies (zie onze privacy-pagina). Als je deze laatste cookies niet wilt, klik dan op ‘Weigeren’.



Zet analytische cookies aan of uit.


Alle vragen over Pure Whey Protein Isolate 1000g

Pure Whey Protein Isolate 1000g
Hoeveel mg bij 200 ml?
1
Klant vraag:
hoeveel mg moet je nemen voor 200 ml melk of water ?
is het ook gewoon (30 gram) met 200 ml water of melk ?
omdat het is voor mijn niet echt duidelijk.
ik heb ook een keer gelezen dat je van deze minder poeder nodig heb dan met de andere whey?
De hoeveelheid poeder bij 200ml is gelijk aan 1 maatschepje van 70ml wat overeenkomt met ongeveer 30 gram. 30 gram whey isolaat bevat ongeveer 27 gram eiwit. Het aantal grammen hoeft niet aan een exacte hoeveelheid te voldoen, het is niet erg als je iets meer of iets minder neemt.
Houdbaarheid whey
1
Klant vraag:
Hallo hoe lang is dit product houdbaar ?
Dit verschilt per smaak. De houdbaarheid ligt meestal tussen de 14 en 18 maanden. We kunnen het per smaak voor je opzoeken.
Ingredienten whey naturel
1
Klant vraag:
Dag,

Ik begrijp dat er in de Pure Whey Protein Isolate smaak 'naturel' geen sucralose ed in zit.
Graag zou ik de samenstelling van dit produkt willen weten wat er exact in zit voordat ik het koop.
Ik had proefverpakkingen geprobeerd en deze bevielen prima, maar ik mis het etiket met samenstelling.

bedankt.

mvg Jose
Er zijn 2 ingrediënten voor de naturel variant:
1) whey isolaat
2) sojalecithine

Dit laatste ingrediënt is minder dan 0,5% op het totaal. Het is ook niet te verwarren met soja eiwit. Sojalecithine is een vetstofje dat op het whey poeder wordt gesprayed om het te instantiseren, zonder dit ingrediënt zal de whey een grote klonterbende worden.

Whey isolaat naturel bevat geen zoetstof, geen smaakaroma, geen kleurstof, geen guargom etc etc, enkel de whey zelf en de miniscule hoeveelheid sojalecithine.
Winderig bij hoge dosering whey protein
1
Klant vraag:
Hallo Power supplement,

Ik ben nu sinds een maand weer volop aan het trainen minimaal 4 keer in de week probeer 5 keer te gaan en ben ook jullie Pure whey protein isolate aan het gebruiken.

Ik gebruik momenteel 1,5 maatschep per dag voor de training is dit genoeg? eerst gebruikte ik namelijk 4 scheppen verdeelt over de dag maar merkte dat ik hier nogal winderig van werd.

verder gebruik ik ook creatine en BCAA en wil ik binnenkort ook pure ongebrande cacao gaan gebruiken. hebben jullie hier misschien iets aan toe te voegen nog?

mvg, Roy
Hoi Roy,

Vier scheppen whey is een best hoge dosering. Er zijn meer mensen die bij zo'n dosering wei eiwit winderig worden. Vier maatscheppen whey protein isolate is de bovengrens van wat we aanraden als dagelijks gebruik. Maar minder is meestal al voldoende.

Stel dat je 80 kg weegt. Dan is het aan te raden om dagelijks zo'n 120 tot 160 gram eiwitten te eten. Die hoeveelheid eiwitten is wat je opgeteld binnenkrijgt uit voedsel en eiwitshakes.

Vier eiwitshakes leveren al zo'n 100 gram eiwit. Dat is meer dan de helft van wat je nodig hebt. Op zo'n moment is je verhouding eiwitinname uit voeding en uit eiwitshakes uit balans. Zorg er voor dat je het merendeel van je dagelijkse eiwitinname uit gewone voeding haalt.

Rondom de training is wei eiwit bijzonder effectief en heeft het een streepje voor op de eiwitten gewone voeding. Het is licht verteerbaar en bevat veel essentiële aminozuren. Dat zijn ideale eigenschappen voor een 'trainingseiwit'.

Whey Hydrolisaat

Wat ik zelf graag doe, is na en/of tijdens de training whey hydrolisaat en wat koolhydraten gebruiken. Whey hydrolisaat (type DH25) is door een enzymatisch proces al opgesplitst in korte ketens van aminozuren. Dit betekent dat de eiwitten nauwelijks meer verteerd hoeven te worden. Whey hydrolisaat in de juiste dosering zal dan ook niet snel leiden tot winderigheid.

Tijdens de training en in het eerste uur na je training werkt je spijsvertering enige tijd op een heel laag niveau. Alles wordt daardoor trager opgenomen. Whey hydrolisaat en maltodextrine zijn bronnen van respectievelijk eiwit en koolhydraten die wel nog redelijk vlot opgenomen worden.

Jij hebt het probleem van de tragere vertering al in zekere zin opgelost door (ruim) voor je training whey isolaat te gebruiken. Als je de eiwitshake zo'n 45 minuten voor je training drinkt, dan is de opname van de eiwitten al voor een belangrijk deel op gang gebracht voordat je de vertering vertraagt vanwege de training.

Je gebruikt nu anderhalve maatschep whey isolaat vooraf aan de training en vraagt of dit genoeg is. Het antwoord is ja, onder voorbehoud dat de rest van je voeding voldoende eiwitten bevat (1,5 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht en voldoende calorieën).

Ik denk wel dat er enige ruimte voor verbetering is, door die anderhalve schep whey protein (45 gram) te verminderen naar 1 maatschep. Die halve maatschep zou je kunnen vervangen door 15 tot 20 gram whey hydrolisaat (in 400-500 ml water) en 30 tot 40 gram snel opneembare koolhydraten in de vorm van fruit of maltodextrine.

Aanvullende supplementen

Je gebruikt verder al creatine en BCAA's. Creatine monohydraat is inderdaad een absolute aanrader. BCAA's zijn een zinvolle extra. Ik gebruik ze tijdens en na mijn training samen met whey hydrolisaat en creatine.

Voor spieropbouw kan je verder denken aan enkele basissupplementen zoals visolie (1 of 2 caps per dag) en vitamine D. Zeker in deze tijd van het jaar is vitamine D een goed voedingssupplement.

Kris
WHey Protein Isolate of veganistische eiwitten?
2
Klant vraag:
Dag,

Mijn vraag is een hele vreemde vraag: Ik gebruik al tijden Whey protein Isolate van jullie
en dat bevalt mij eigenlijk heel erg goed. Maar ik word zo in de war gebracht want nu zeggen ze op het internet dat je natuurlijke eiwitten moet gaan gebruiken:

Gemaakt van 85% rauwe volkoren gekiemde veganistische eiwitten. Deze zijn gemaakt van gekiemde meellichamen en zemelen van rauwe gekiemde bruine volkoren rijst. ( verkopen jullie die ook?)

Zouden jullie mij hier en antwoord op kunnen/willen geven
Alvast bedankt.

Groet........Ida
Hoi Ida,

Veganistische eiwitten zijn voor veel mensen moeilijk te verteren. Daarnaast is de smaak vaak niet geweldig. Van rijst-eiwit is bijvoorbeeld het mondgevoel niet zo prettig. Het is alsof je krijt eet. Daarom wordt aan rijst eiwit vaak een soort 'gom' toegevoegd. Of dit ook geldt voor het gekiemde rijst-eiwit weet ik niet.

Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Het gehalte essentiële aminozuren in veganistische eiwitten is lager dan in whey. Dit soort eiwitten zijn daardoor minder bruikbaar voor het menselijk lichaam dan whey protein isolate. Ook de verminderde verteerbaarheid zorgt dat uiteindelijk minder van de theoretische voedingswaarde benut kan worden.

Wei eiwit (Whey Protein Isolate) is het eiwit met de hoogste waarde aan essentiële aminozuren. Tel daar bij op de supermakkelijke vertering, goede textuur en smaak en je ziet de reden waarom wei eiwit het populairste eiwit is (op de voet gevolgd door caseine).

Nog een probleem met rijst-eiwit is dat het een relatief tekort heeft aan het essentiële aminozuur lysine (of L-lysine). Dit maakt het eiwit uit rijst incompleet. De zogenaamde biologische waarde is vrij laag. Wanneer alle lysine opgebruikt is, blijft het lichaam zitten met andere essentiële aminozuren waarmee het niets meer kan. Alle essentiële aminozuren zijn nodig om lichaamseigen eiwitten op te bouwen

Als je met gewichten traint heeft je lichaam overigens een nog wat hogere behoefte aan L-lysine. Die verhoogde behoefte is waarschijnlijk sterker dan voor de andere essentiële aminozuren.

Een veganistisch eiwit dat veel lysine bevat is erwten eiwit ofwel Pea Protein. Als je veganistische eiwitten slim combineert, dan is het aminozuurprofiel alsnog goed te noemen. Rijst-eiwit en erwten-eiwit vullen elkaar goed aan. Rijsteiwit bevat weer volop zwavelhoudende aminozuren die het erwten-eiwit in mindere mate heeft. Maar helaas blijft de verteerbaarheid en de smaak van veganistische eiwitten vaak wat problematisch.

Ik denk dat je lichaam en je portemonnee vrolijker worden van Pure Whey Protein Isolate dan van gekiemd rijst eiwit.

Kris
Heel erg bedankt Kris voor je snelle en duidelijke uitleg
Nu weet ik tenminste zeker dat ik bij jullie helemaal aan het goede adres ben wat eiwitten e.d. betreft!!!!!

Nogmaals bedankt!!!...Super!!!

Groet........Ida
Koolhydraten in whey shake?
3
Klant vraag:
Hallo,

Ik ben pas begonnen met fitnessen en wil alles wat strakker krijgen en wat kilos op de heupen kwijt. Ik ben zelf 1,80 en weeg 65 kg. ik twijfel tussen de Pure whey protein isolate of de whey temptation. ik wil absoluut niet heel veel afvallen, het gaat me vooral om wat strakker te worden! welke whey shake is voor mij het meest geschikt denkt u? Ik ga zn 3 a 4x in de week naar de fitness. Maar wat mij opviel is dat er in de Whey temptation shake best veel koolhydraten zitten in vergelijking met de andere. hebben jullie de Pure whey protein isolate toevallig ook in 500 gr?

Alvast bedankt,

Loes
Hoi Loes,

Whey Temptation bevat ongeveer 5 gram koolhydraten per 100 gram. Omdat je voor een whey shake maar 30 gram poeder nodig hebt, komt dit op slechts 1,5 gram koolhydraten (lactose) per eiwitshake. Dat is zo goed als niets.

Uiteraard zit je met Pure Whey Protein Isolate nog een stuk lager (ongeveer een halve gram lactose per shake).

Mocht je de whey shake met 200 ml melk aanmaken, dan voeg je daarmee al zo'n 6 tot 10 gram koolhydraten toe.

Voor Pure Whey Protein Isolate is 1000 gram de kleinste verpakking.
En welke beveelt u mij van deze 2 aan, gezien wat ik wil bereiken?
Het verschil tussen Whey Temptation en Pure Whey Protein Isolate zit hem in het gehalte koolhydraten en vet. Het wei-eiwit zelf in deze twee eiwitpoeders is niet verschillend.

De verschillen in koolhydraten en vetten zijn klein als je rekent per maatschep en dus per whey shake. Heb je geen lactose intolerantie, en gebruik je geen grote hoeveelheden whey, dan kan je prima voor Whey Temptation kiezen. Het trainingsresultaat zal niet minder zijn.

Kris
Ingrediënten whey isolaat naturel
1
Klant vraag:
Goedemorgen,

Zit er in de naturel versie van de Pure Whey ook guar gum (stabilisator) en sojalecithine (emulgator)? Of is de naturel versie helemaal 'puur'?

Alvast bedankt voor de reactie!
De naturel variant bevat géén guar gum maar wel sojalecithine. Dat laatste wordt al door de fabrikant op de whey gesprayed om de whey te instantiseren. Wij hebben hier geen invloed op maar het is wel een 'noodzakelijk' onderdeel want whey zonder sojalecithine wordt een grote klontenbrij.
Sojelecithine is overigens een vetstofje en niet het eiwit soja zelf. De hoeveelheid is minder dan een half procent op het totaal.
Welk eiwitpoeder voor spierherstel en afvallen icm Zumb
1
Klant vraag:
Ik wil afvallen en doe 3x per week high level (!!!) Zumba. Welk eiwitpoeder adviseert u mbt afvallen en spierherstel/-opbouw? Micellar Casein of Pure Whey Protein Isolate?
Zowel Micellar Casein als Pure Whey Protein Isolate zijn te gebruiken voor spieropbouw / spierherstel. Beide eiwitpoeders passen ook in een voedingspatroon dat gericht is op afvallen.

Natuurlijk zijn er wel verschillen. Whey Protein is wat effectiever voor spieropbouw en Micellar Casein is iets meer geschikt voor afvallen.

Wat vaak de doorslag geeft in het kiezen van het juiste eiwitpoeder is het moment waarop het gebruikt wordt. Wanneer men kort na de training een licht verteerbaar eiwit wilt gebruiken, dan is Whey Protein de voor de hand liggende keuze. Het wei-eiwitpoeder is licht verteerbaar. Zeker na een intensieve sessie neemt het lichaam dit eiwit makkelijker op dan (micellaire) caseine.

Door de snelle vertering zijn de eiwitcomponenten (aminozuren) sneller beschikbaar voor de spieren om te starten met het herstel. Whey Protein bevat ook een nog hoger gehalte BCAA aminozuren dan micellaire caseine. Ook dat is gunstig voor spierherstel.

Als u buiten de trainingstijden een eiwitshake neemt, dan kan Micellar Casein een goede keuze zijn. De voordelen zijn:
- Een langere onderdrukking van het hongergevoel (dit hoeft natuurlijk niet nodig te zijn)
- 750 mg natuurlijk calcium per 30 gram Micellar Casein eiwitpoeder. Het mineraal calcium helpt bij het afvallen.

Tot slot speelt de smaakbeleving een rol. Micellar Casein maakt een dikke eiwitshake terwijl het Whey Protein eiwitpoeder een heel vloeibare / dunne shake geeft.

Kris

Micellar Casein Eiwitpoeder
Buikpijn met Whey shake na hardlopen
1
Klant vraag:
Week of twee geleden Whey besteld voor het maken van shakes voor het bevorderen van spierherstel na het hardlopen. Ik ren gemiddeld 45km in drie keer 1,5 uur per week.

Nou bleek dat de shakes me niet goed vielen en ik na het drinken van de shake langdurig buikpijn had. Eerst dacht ik, misschien met wat anders mixen. Magere melk, water, mix van melk en fruit. Maakte allemaal geen verschil.

Toen ben ik eens even gaan zoeken en vond ik dit;

Powersupplements schreef:
op 07-01-2013 14:07
Aminogen is een enzympreparaat dat helpt bij de vertering van eiwitten. Een gezond mens maakt zelf eiwitverterende enzymen aan. Zolang er geen problemen zijn met de vertering van eiwitten (buikpijn, opgezette buik, winderigheid) dan lijkt de toevoeging van aminogen niet nodig.

Dus er zijn twee opties; of ik ben allergisch voor één van de ingrediënten of het is het bovenstaande wat ik ervaar. Allergie sluit ik eigenlijk meteen uit, aangezien ik geen irritatie ervaar op mijn tong, in mijn mond, keel of slokdarm.

Is Aminogen nodig bij mijn vertering van de shakes of kunnen jullie me iets anders aanbevelen?
Ook al ben je niet echt allergisch, dan kan een eiwit toch nog voor problemen zorgen. Er zijn mensen die moeite hebben met het verteren van whey eiwit zonder de typische verschijnselen van een allergie.

Zelf krijg ik een opgeblazen buik van zowel whey eiwit als caseine (beide zijn melkeiwitten). Ik heb daarbij geen last van gevoeligheid van de keel, mond of slokdarm. Ga ik intensief sporten dan krijg ik buikpijn.

Ik verwacht niet dat het toevoegen van enzymen hier een oplossing voor biedt. Je lichaam maakt ook eiwitsplitsende enzymen aan. Je darmen zullen contact maken met grotere peptide brokken voor de toegevoegde of lichaamseigen enzymen kans hebben alles af te breken naar di- en tripeptiden. De afbraak van eiwitten naar peptiden vindt ook met de aminogen enzymen namelijk pas plaats in de maag en dunne darm.

Waarschijnlijk is de beste optie het gebruik van een whey eiwit dat in sterke mate gehydroliseerd is. Het eiwitpoeder is dan al opgedeeld in kleine peptiden die geen overgevoeligheid veroorzaken. Voor mij werkt de Whey Hydrolisaat DH 25 bijzonder goed.

Kris
Pure Whey Protein Isolate als Proteine dieet
1
Klant vraag:
Ik gebruikte van een ander merk 3 shake's per dag (met m. yoghurt / m. melk of m. kwark) , daarbij veel groenten (soms bouillon tussendoor) en 1 keer per dag een proteine reep. (geen vlees in fase 1, na 1ste fase ook vlees) Ik viel daarbij vrij snel af.

Wat raden jullie aan qua gebruik als dieet? Kan ik het bij deze op dezelfde manier toepassen? (ik heb diverse andere merken geprobeerd voorheen maar vanwege de prijs die bij u vrij gunstig ligt overgestapt)
Excuses voor deze veel te laten reactie. Deze vraag is er ergens tussendoor geglipt. De whey isolaat wordt veel gebruikt in het zogenaamde Dr Frank dieet, wat in weze een eiwitdieet is. Mijn collega heeft een beschrijving voor het gebruik gemaakt, deze staat in de productbeschrijving van het afslankpakket. Mocht u naar aanleiding daarvan nog vragen krijgen dan horen we het graag!
Vraag 21 t/m 30 van 103
Pure Whey Protein Isolate 1000g

Pure Whey Protein Isolate..

4.8072(513)
90% tot 93% eiwit!
Ultralaag in vet en koolhydraten
Geschikt voor eiwitdieet!
Europees merkproduct
Zeer lage prijs voor whey isolaat